Új stáb, új irány a felnőtteknél

A juniorokat is irányító Czuprik Zoltán és stábja vezetésével kezdik meg a felnőttek a felkészülést a Divízió II. küzdelmeire.

Építkezni csakis az alapoktól lehet – szokás mondani, s az élet a mi esetünkben sem cáfolt rá erre az igazságra. A HFL szezont követően, 2016-ban Zagyva Balázs vezetésével a Divízió I-ben próbáltuk újjáépíteni a csapatot. Bár csupán egy alapszakasz 7. helyezés jutott a rengeteg rookie-t felvonultató Kutyáknak, kétségtelenül mind’ sokat tanultunk az idényből – például azt, hogy építkezni csakis az alapoktól lehet…

A nyáron aztán Zagyva Balázzsal elváltak útjaink, akinek ez úton is köszönjük munkáját, és további sok sikert kívánunk! A felnőtt csapatunk új szakvezetője és a védelem koordinátora a juniorokat is irányító Czuprik Zoltán lett. Kovács Zsolt maradt a támadó-koordinátor, míg a stáb kiegészült két segédedzővel: a sisakját – reméljük, csupán ideiglenesen - szögre akasztó Fuchs Richárddal, aki a pályán (is) a defense szíve-lelke volt, és a kitűnő elkapóval, Kristóf Renátóval.

Az új koncepció értelmében, a 2017-es idényben a Divízió II. küzdelmeiben fogunk részt venni. A csapat gerincét a juniorok alkotják majd, s ők egészülnek ki a felnőtt játékosokkal. Innentől tehát nem arra fogunk törekedni, hogy mindenáron felnőttekkel töltsük fel a keretet, hanem az a célunk, hogy az ígéretes fiatalokat felépítve, a rutinos játékosokkal összekovácsolva egy igazi, Bulldogs-kötődésű CSAPAT jöjjön létre. Tudjuk, hogy nem ez a legrövidebb út a sikerhez - egyszerűbb lenne összevásárolni 50 kész játékost -, de abban is biztosak vagyunk, hogy hosszútávon ez lesz a célravezető megoldás, s az élet minket igazol majd. A juniorok közül már így is számos játékos letette névjegyét a „nagyoknál” - nem is akárhogyan*: Nagy Krisztián a szezon közben első számú irányítóvá lépett elő, Juhász Krisztián elkapóként TD-ket szerzett, Szabó Dániel támadófalban nyújtott teljesítménye U19-es válogatott meghívót ért, az ifi válogatottnál is képben lévő linebacker-ünk, Hegedűs Bálint pedig végre-valahára betöltötte a 16-ot, így nemcsak az edzéseken, hanem a meccseken is csillogtathatja képességeit.

Csapatunkban tehát már most is hatalmas lehetőségek rejlenek, s ha ehhez még hozzávesszük, hogy országosan az egyik legkomolyabb utánpótlás-nevelés nálunk folyik, akkor nyugodtan mondhatjuk: szép jövő áll előttünk! De építkezni csakis az alapoktól lehet.

*A felsorolás a teljesség igénye nélkül készült.

Sándor Zsolt

GO FANS! GO DAWGS!